Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis levering ★★★★★ 4,8 på Trustpilot Udvidet returfrist til 15/1-2023

Bomuld: Bæredygtigt og antibakterielt sengetøj

Bomuld er et af de mest populære materialer til sengetøj – og med god grund. Bomuld er blødt og behageligt at sove i. Men vidste du, at 100% økologisk bomuldssengetøj også er bæredygtigt?

I dette indlæg kan du læse mere om de mange fordele ved bæredygtigt sengetøj i 100% økologisk bomuld. Du kan også lære mere om antibakterielt sengetøj i 100% økologisk bomuld og dets bæredygtige egenskaber.

Økologisk bomuldssengetøj er fri for kemikalier

Bomuld er et naturprodukt: Det er ganske enkelt plantefibre, der kommer fra bomuldsplanten. Det betyder dog også, at ikke-økologisk bomuld kan være sprøjtet med pesticider eller insekticider.

Vælger du at købe “almindeligt”, dvs. Ikke-økologisk bomuldssengetøj, vælger du altså at sove i tæt kontakt med stof, der kan være lavet på skadelige kemikalier – og på lang sigt kan du risikere at udvikle allergi.

Alt dette kan du dog nemt slippe for. Det eneste, du skal gøre, er at vælge sengetøj lavet af 100% økologisk bomuld. Det er fri for kemikalier og er derfor sikkert at sove med – og du kan vaske det uden at skylle kemikalier ud i grundvandet.

Læs mere om de bedste materialer til sengetøj her.

100% økologisk sengetøj er mere bæredygtigt

Som vi kom ind på før, er økologisk sengetøj mindre skadeligt at vaske, fordi det er fri for kemikalier. Men det er ikke den eneste grund til, at økologisk bomuld giver mere bæredygtigt sengetøj. Dyrkningen af bomuldet har nemlig stor betydning for jorden.

Ifølge Environmental Justice Foundation (EJF) dør omkring 200.000 mennesker hvert år på grund af pesticideforgiftning. Det drejer sig ikke kun om bomuldsbønderne – lokalbefolkningen, som bor tæt på dyrkningsområderne, bliver også ramt.

Det er derfor meget bedre for miljøet at vælge sengetøj, der er lavet på 100% økologisk bomuld. Økologisk dyrkning er langt mindre skadeligt for grundvandet, og det er også med til at beskytte biodiversiteten omkring bomuldsmarkerne – og det er bedre for både dyr og mennesker, som bor i nærområderne.

Håndplukket bomuld giver mere bæredygtigt sengetøj

I den konventionelle, ikke-økologiske bomuldsproduktion bliver bomulden plukket ved hjælp af maskiner, mens økologisk bomuld altid bliver plukket i hånden. Det lyder måske mindre effektivt, og det er det som sådan også – men det er faktisk en fordel.

Når man plukker bomuld i hånden, får man både stærkere og længere bomuldsfibre at arbejde med. Håndplukket bomuld er altså bomuld i bedre kvalitet. Det giver sengetøj i højere kvalitet – og en af de vigtigste faktorer, som bidrager til at gøre sengetøj bæredygtigt, er, at det holder længere.

Jo oftere du skal skifte dit sengetøj ud, fordi det er slidt, jo mindre bæredygtigt er det. Det kan altså godt betale sig at vælge sengetøj i 100% økologisk bomuld. Det holder længere – og derfor er det mere bæredygtigt.

Bomuld giver større åndbarhed

100% økologisk bomuld giver sengetøj med større åndbarhed. Fordi materialet ikke er behandlet med kemikalier, bevarer bomulden sin naturlige gennemluftning, og det giver kroppen bedre mulighed for at ånde.

Samtidig er bomuld fugtabsorberende, og det hjælper med at holde kroppen tør – også på varme nætter. Døjer du med nattesved, er 100% økologisk bomuld derfor et godt materiale at købe sengetøj i.

Du tænker måske, at fordi dit økologiske bomuldssengetøj er fugtabsorberende, skal det vaskes oftere, hvilket ikke er godt for miljøet. Men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis – faktisk kan det modsatte lade sig gøre.

Vælg antibakterielt sengetøj for større bæredygtighed

Hos DAWN DESIGNS finder du antibakterielt sengetøj i 100% økologisk bomuld. Sengetøjet opnår sin effekt med vores unikke Stay Fresh-behandling. Stay Fresh dræber ved hjælp af naturligt sølvsalt 99,9% af de lugt- og fugtfremkaldende bakterier, der får dit sengetøj til at lugte dårligt.

Stay Fresh-behandlingen sørger for, at dit sengetøj bevarer den nyvaskede følelse i længere tid. Samtidig reducerer behandlingen også helt naturligt forekomsten af husstøvmider, da husstøvmider lever af bakterier i sengen.

Det betyder, at du ikke er nødt til at vaske dit antibakterielle sengetøj lige så ofte, som du skal med sengetøj, der ikke er behandlet med Stay Fresh – og som nævnt tidligere, er det bedre for miljøet at vaske mindre ofte.

Se vores udvalg af antibakterielt sengetøj her.

Kurv

Der er ikke flere produkter tilgængelige for køb

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.