Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,8 på Trustpilot 30 dages returret

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,8 på Trustpilot 30 dages returret

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Du er 650 DKK fra gratis fragt

TEKNOLOGI

Polygiene StayFresh™

Med Polygienes StayFresh™ behandling i vores sengetøj, ønsker vi at skabe et produkt, der bevarer den nyvaskede følelse længere ved at reducere lugtfremkaldende bakterier. Udover at opfylde gældende krav og lovgivning, har behandlingen flere certificeringer.


Certificeringer & standarder

OEKO-TEX® ECO PASSPORT er et uafhængigt certificeringssystem til kemikalier, farvestoffer og hjælpestoffer, der anvendes i tekstil- og læderindustrien. Hver enkel ingrediens i det kemiske produkt analyseres for at sikre, at lovmæssige krav opfyldes og ingredienserne ikke er skadelige for menneskers sundhed.

REACH er EUs grundlæggende kemikalielovgivning der skal sikre, at kemikalier bruges forsvarligt, med minimal risiko for sundhed og miljø.

Bluesign® technologies analyser hvert enkelt trin i tekstilforsyningskæden for at vurdere og godkende kemikalier, processer, materialer og produkter, der er sikre for miljøet, arbejdstagere og forbrugere.

Polygiene StayFresh™ er bluesign® godkendt og OEKO-TEX® Eco Passport certificeret. Behandlingen opfylder kravene fastsat af EU og BPR-reguleringerne samt kravene godkendt af United States Environmental Protection Agency, EPA.

Funktionaliteten af Polygiene StayFresh™ testes efter forskellige standarter som ISO, AATCC, IBRG, JIS L og AAA. Alle tests udføres på uafhængige laboratorier rundt om i verden. Polygiene udfører løbende kvalitetskontrol-, miljø- og brugertests.


Hvad er Polygiene StayFresh™?

Den antibakterielle behandling, vi anvender, er udviklet og implementeret i samarbejde med Polygiene Group, og behandlingen består af sølvklorid (AgCl), der gør det muligt at tilføje en meget lille koncentration for at opfylde den nødvendige funktion, ikke mere. Der anvendes ikke nanobelægninger, hvilket betyder, at tekstilerne bevarer deres naturlige blødhed og åndbarhed.

Formålet med den antibakterielle behandling, vi anvender i sengetøjet er, at man, så vidt det er hensigtsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt, kan minimere behovet for vask og dermed reducere miljøbelastningen af produktet set i et livscyklusperspektiv. Vi anbefaler dog forsat at vaske efter behov. Polygiene StayFresh™ er ikke en erstatning for god hygiejne eller vask.

Hvordan virker det?

StayFresh™-teknologien hæmmer væksten af bakterier, der får tekstilerne til at lugte, hvilket betyder at lugten i tekstilerne reduceres i længere tid. Sølvionerne i saltet gør det umuligt for lugtfremkaldende bakterier at formere sig og derved reduceres lugten. 

Behandlingen bliver tilsat i den sidste del af forarbejdningen, hvor teknologien implementeres i tekstilets fibre. Det kræver ingen ekstra energi eller vand under implementeringen.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Er Polygiene StayFresh™ sikker?

Ja. Behandlingen er baseret på sølvion-teknologi, som har været anerkendt i århundrede uden skadelige virkninger. Polygiene anvendes i medicinske, fødevare- og vandbehandlingsindustrier.

Udvaskes Polygiene StayFresh™ af tekstilerne?

Test af tekstiler behandlet med Polygiene StayFresh viser, at evnen til at reducere lugt er effektiv i produktets levetid, selv efter vask.

Toksicitets- og eksponeringstests er blevet udført for at identificere niveauer, der udgør en risiko for større arter som fisk. Polygiene sikrer, at mængden af ​​sølv, der bruges, ikke udgør en trussel mod dyr, alger eller fisk i miljøet.

Udvikler Polygiene StayFresh™ antibiotikaresistens blandt bakterier?

Indtil opfindelsen af antibiotika var sølv verdens mest betroede antimikrobielle stof. Forskning har vist, at det kan hjælpe med at bekæmpe bakterier, herunder dem, der er resistente over for antibiotika. Der er beviser for, at sølv kan anvendes til at behandle infektioner forårsaget af antibiotikaresistente bakterier.

I laboratoriet kan man træne bakterier til at blive resistente over for antibiotika, og brugen af høje niveauer af sølv kan hjælpe med at fremme denne proces. Disse niveauer er imidlertid mindst tusind gange højere end, hvad man ville finde i miljøet. 

Sølvet, der anvendes i Polygiene, er specifikt designet til at reducere udvaskning under vask samt blive inaktiv i miljøet gennem en naturlig mineraliseringsproces, der opstår i spildevandet. Disse partikler er stabile i miljøet og bidrager ikke til antibiotikaresistens.

Dette er dog en vigtig debat, som både vi og Polygiene hele tiden holder os opdaterede omkring for konstant at følge gældende krav og lovgivning. 

Hvor ofte skal Stay Fresh sengetøj vaskes?

Tilføjelsen af den antibakterielle behandling til vores sengetøj er for at hjælpe vores kunder med at nyde godt af mindre lugtgener i deres sengetøj. Mindre lugtgener betyder, at man kan vælge at øge tiden mellem vask og dermed reducere miljøpåvirkning af produktet set i et livscyklusperspektiv. StayFresh-behandlingen er ikke en erstatning for god hygiejne, og vi anbefaler at vaske efter behov.

Vores løfte

Vi ønsker en transparent kommunikation om vores produkter og de behandlinger, vi anvender. Vi har et dybfølt ønske om at skabe gode kvalitetsprodukter til gavn for forbrugere og miljø. Vi er ikke i mål over hele paletten, men ønsker med tiden at iværksætte flere initiativer, der skal sikre, at vi har et bedre grundlag for at nå længere med at udvikle ansvarlige produkter og at oplyse bedre om effekterne af vores produkter.

Har du inputs til hvordan vi bedre kan oplyse om vores produkter eller skabe mere ansvarlige produkter, er vi meget interesseret i at høre fra dig. Fortæl os om dine inputs på email kontakt@dawndesigns.dk.

Kurv

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Brug 650 DKK mere og få gratis fragt.
Der er ikke flere produkter tilgængelige for køb

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.