Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis levering ★★★★★ 4,8 på Trustpilot Udvidet returfrist til 15/1-2023

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på ofte stillede spørgsmål.
Kan du ikke finde svaret på dit spørgsmål, står vores kundeservice til rådighed.

Kontakt kundeservice

Fragt

Hvorfor har jeg ikke modtaget en ordrebekræftelse?

En ordrebekræftelse sendes automatisk til din e-mail, efter du har afgivet din ordre. Bemærk, at det muligvis kan ende i dit spam-filter.

Hvis du ikke har modtaget en ordrebekræftelse efter 24 timer, bedes du kontakte vores kundesupport.

Hvornår sendes min ordre?

Det tager normalt 24 timer fra ordren afgives, før den sendes. I perioder hvor vi oplever øget salg, kan det tage op til 48 timer, før vi kan sende ordren.

Når din ordre er afsendt, modtager du en bekræftelse på forsendelsen med dine tracking-oplysninger.

Hvordan ved jeg, når min ordre er afsendt?

Når din ordre er afsendt, sender vi dig en e-mail med bekræftelse på forsendelsen. E-mailen indeholder tracking-oplysninger, så du kan spore din ordre.

Hvor lang tid tager levering?

Standard leveringstid i Danmark er 1-3 dage.

Du kan spore din ordre ved hjælp af det tracking-nummer, som fremgår af bekræftelsen af forsendelsen, du modtager på mail.

Hvad koster fragt?

Vi tilbyder gratis fragt på alle ordrer over 150 DKK, hvilket er alt sengetøj udover vaskeprodukter. Ordre under 150 DKK kan sendes for 29 DKK.

Ønskes levering til døren er vores forsendelsesgebyr:
Levering til hjemmeadresse — 69 DKK

Vi tilbyder også gratis returnering ved ombytning på alle ordrer i Danmark.

Hvilke lande sender I til?

Som standard sender vi i øjeblikket kun til adresser i Danmark, Holland, Tyskland, Sverige og Storbritannien . Kontakt venligt kundeservice, hvis du er bosat uden for Danmark.

Kan jeg ændre min leveringsadresse, når min ordre er afsendt?

Desværre kan vi ikke ændre en ordre til en anden adresse, når den har forladt vores lager.

Returnering & Ombytning

Kan jeg returnere min ordre?

Kan jeg returnere min ordre?
Ja — Hvis du beslutter at returnere produkter, kan du enten få fuld refusion eller bytte din vare til en anden størrelse eller farve. Vi tilbyder efter dansk lov 14 dages fortrydelsesret fra den dag, du modtager din ordre. Returnering skal oprettes senest 14 dage efter, du har modtaget din ordre ved at udfylde returformlen her. Efter returneringen er oprettet, skal varerne sendes inden for 14 dage.

Som en ekstra service tilbyder vi en gratis og uforpligtigende prøveperiode på 14 dage. Dette betyder, at du forbeholder dig ret til fuld refusion inden for ovenstående fortrydelsesbetingelser, selvom produktet har været brugt eller vasket.

Hvordan returnerer eller ombytter jeg min ordre?

Du kan nemt returnere eller bytte en eller flere varer i din ordre ved blot at udfylde vores returformular og følge instruktionerne. For flere detaljer om returnering eller bytte af varer, se venligst Levering & Returnering.

Vi tilbyder altid gratis returnering ved ombytning eller returnering til 35 DKK ved at benytte vores returportal her eller send selv til nedenstående:

DAWN DESIGNS ApS
Sonnesgade 9, 1. th.
8000 Aarhus C
Danmark 

Produkt & Pleje

Hvordan plejer jeg mit produkt?

Alle produkter har en etiket med vaskeanvisninger. Plejeinstruktioner for de specifikke produkter findes på de fastgjorte labels til produktet.

Yderligere instruktioner og information om produkterne kan findes på vores side om produktinformation.

Kan jeg vaske mit sengetøj ved 60°C?

Vi anbefaler at vaske alt sengetøj ved 40°C for at mindske miljøpåvirkningen og for at skåne tekstilerne.

Vores sengetøj er lavet til at blive vasket mindre og forblive friskere i længere tid ved naturligt at reducere bakterier og lugt med 99%. Vask ved 40°C kombineret med vores teknologi er nok til at dræbe bakterierne og rense sengetøjet.

Bemærk, at sengetøjet om nødvendigt kan vaskes ved 60°C. Dette skader ikke Stay Fresh behandlingen.

Kan jeg tørre mit sengetøj med tørretumbler?

Vi anbefaler at lufttørre for at reducere miljøaftrykket og skåne tekstilerne.

Om nødvendigt anbefaler vi at bruge en tørretumbler ved lave temperaturer.

Hvordan får jeg flere oplysninger om et bestemt produkt?

Hvert produkt har en detaljeret beskrivelse og en samling fotos på produktsiden. Hvis du har yderligere spørgsmål om et bestemt produkt, er vores kundesupport altid klar til at hjælpe dig.

Stay Fresh behandling

Hvad gør sengetøjet bakteriehæmmende?

For at give vores sengetøj den antibakterielle effekt på 99% har vi behandlet tekstilerne med ‘Stay Fresh teknologi’. Behandlingen indeholder små koncentrationer af naturligt sølvsalt. Behandlingen implementeres i tekstilerne, hvor sølv har den egenskab at være antibakteriel og aktivt dræber lugtfremkaldende bakterier. Behandlingen er godkendt i både EU og Danmark og er bluesign® certificeret.

I bruger “naturlig sølv salt”. Hvad er det?

Den korrekte term er sølvklorid (AgCl). Sølvklorid kan findes naturligt i havet og jord og er ikke vandopløseligt.

Hvor kommer den sølv fra, som I bruger?

Vi bruger kun genanvendt sølv. Den genanvendte sølv kommer bl.a. fra nedlagte solceller, mobiltelefoner eller smykker, hvorefter det bliver renset til sin fineste form.

Hvordan implementeres teknologien?

Behandlingen bliver tilsat i den sidste del af forarbejdningen. Her implementeres teknologien i tekstilernes fibre, hvor det ikke vaskes ud af sengetøjet. Vores sengetøj er sidenhen blevet testet i England på et laboratorium for at dokumentere effekten. Testen gav et resultat, der viste, at sengetøjet er 99% antibakterielt efter mindst 100 vaske, hvilket svarer til levetiden på almindeligt sengetøj.

Hvad er fordelene ved bakteriehæmmende sengetøj?

I vores sengetøj reduceres lugtfremkaldende bakterier, så dit sengetøj forbliver og føles friskt i længere tid. Faktisk kan du med god samvittighed skippe 1-2 vaske, hvilket hjælper med at reducere CO2-aftrykket og samtidig forlænges levetiden på sengetøjet. At vaske kræver mange ressourcer, og studier viser, at 2/3-dele af miljøpåvirkningen ved tekstilproduktion sker i forbrugsfasen. Vasker vi mindre, reducerer vi ressourcespild og udleder mindre mikroplast i miljøet.

Har det nogle ulemper at bruge teknologien tæt på huden?

Sølv har ingen effekt på huden eller dets naturlige bakterieflora — heller ikke i længere perioder. Et eksempel, der understøtter dette, ses bl.a. i Storbritannien, hvor bandager behandlet med samme teknologi, er blevet godkendt til brug på åbne sår af ‘Medicines and Healthcare products Regulatory Agency’.

Er bambusfibre ikke også antibakterielle egenskaber?

Jo — men kun omkring 70% af bakterierne reduceres. Behandlingen vi har brugt i vores økologiske sengesæt er 99% antibakterielt. Desuden er bambus en meget hård plante, hvor man er nødt til at gøre den blød for at kunne forarbejde den til tekstiler. Denne proces kræver meget skrappe kemikalier, der kan være skadelige for miljøet og ansatte, hvis ikke det håndteres korrekt.

Hvor ofte skal sengetøjet vaskes?

Så sjældent som muligt. Sengetøjet kan sagtens vaskes ved normale temperaturer, men ideen ved at anvende en bakteriehæmmende behandling er, at sengetøjet ikke behøver at blive vasket lige så ofte som normalt sengetøj og derved reduceres miljøpåvirkningen.

Bliver den bakterihæmmende effekt i tekstilerne, når det vaskes?

Ja. Test på tekstilerne viser, at selv efter 100 vaske er behandlingen stadig effektiv og beholder evnen til at reducere lugtfremkaldende bakterier. 100 vaske svarer til levetiden på almindelige tekstilvarer.

Hvorfor skal jeg ændre mine shopping- og vaskevaner?

Hvad vi køber er op til den enkelte, men vil vi reducere vores CO2-aftryk og skabe en mere bæredygtig livsstil, bliver vi nødt til lave forandringer. Specielt med hensyn til vores forbrug af tekstilvarer. Vi tror på, at vi ved at følge tankegangen om at “buy less, buy better” sammen kan reducere vores forbrug af tekstilvarer. Ud over miljøpåvirkningen kan du spare tid og penge.

I siger man kan spare tid og penge ved at bruge jeres sengetøj. Hvordan?

Mindre vaske betyder mindre anstrengelser. Og at vaske koster penge. Men skal vi være ærlige, er det få kroner, du kan spare ved at vaske mindre. Hovedårsagen til at du sparer penge ved at vaske mindre er, at tekstilerne holder længere tid.

Er der nogle eksterne undersøgelser, der viser, at teknologien anvendt i tekstiler, er bæredygtigt?

Ja. Det danske research institut DHI har undersøgt, hvordan miljøet påvirkes af en tekstilvare behandlet med Stay Fresh teknologien sammenlignet med ubehandlede tekstiler. Et stort antal miljøparametrer blev sammenlignet. Resultatet af cyklusanalysen var, at den samlede miljøpåvirkning allerede er lavere, når en beklædningsgenstand, der er behandlet med Stay Fresh teknologien, anvendes en ekstra gang, før den vaskes sammenlignet med en ubehandlet beklædningsgenstand, der vaskes efter hver anvendelse.

Har teknologien nogen miljøcertificeringer?

Ja — flere. Stay Fresh behandlingen er godkendt af Bluesign® og er OEKO-TEX® certificeret. Behandlingen opfylder også kravene, der er stillet af EU i dets REACH-regulering, kravene sat af Storbritanniens ’Enviromental Protection Agency’, og kravene fra Common Thread samt ECO CIRCLE, et japansk program til genanvendelse af tekstiler.

Kurv

Der er ikke flere produkter tilgængelige for køb

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.