Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,8 på Trustpilot 30 dages returret

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,8 på Trustpilot 30 dages returret

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Du er 650 DKK fra gratis fragt

Guide: Sådan undgår du krøllet sengetøj

At holde sengetøjet fri for krøller kan være en udfordring, især hvis du foretrækker naturlige materialer som økologisk bomuldspercale, som har en tendens til at krølle lidt mere end andre materialer. Her er en omfattende guide med tips til at minimere krøller i dit sengetøj.

Valg af sengetøjskvalitet

Materialer der mindsker krøller

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at forskellige materialer krøller forskelligt. F.eks. giver bomuldspercale eller hør et naturligt let krøl og modsat syntetiske materialer, som polyester og mikrofiber, vil man opleve mere krøl efter vask.

Økologisk bomuld er fremstillet af naturlige fibre. Dette giver et dejligt blødt og åndbart sengetøj, men kan også medføre et let krøllet look. Hvis du er vant til glatte materialer som satinbomuld eller bambus, kan det derfor tage lidt tilvænning.

Sengetøjets vævning og densitet

Sengetøjets vævning og densitet kan også påvirke, hvor meget det krøller. En højere densitet og tættere vævning kan bidrage til at mindske krøller. Satinvævning, som er en tæt vævning med en glat overflade, kan også hjælpe med at undgå krøller.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom sengetøjets materialer, vævning og densitet kan have indflydelse på, hvor meget det krøller, kan korrekt vask og tørring også spille en rolle. Det er vigtigt at følge vaskeanvisningerne for sengetøjet og undgå at tørre det ved for høj varme eller lade det ligge for længe i tørretumbleren. Læs nedenstående vaskeråd for at undgå krøllet sengetøj.

Vaskeråd for mindre krøllet sengetøj

Er du frustreret over at dit lækre, nye bomuldssengetøj er krøllet efter vask? Så læs med her. Vi guider dig nemlig igennem de bedste metoder til at holde dine dynebetræk, pudebetræk og lagner fra at krølle for meget.

 1. Mildere vaskeprogram

  • Brug et mildere vaskeprogram med færre omdrejninger og centrifugering. Dette mindsker risikoen for, at sengetøjet krøller.
  • Fjern sengetøjet fra vaskemaskinen så snart programmet er færdigt. Hvis det ligger for længe, bliver det hurtigt krøllet.
 2. Korrekt tørretumbling

  • Hvis du bruger tørretumbler, vælg lave grader og tør i kortest mulig tid. For høje temperaturer og lang tørretid kan få sengetøjet til at krølle ekstra meget.
  • Undgå at tørre sengetøj sammen med tungere tekstiler som håndklæder, da forskellig tørretid kan gøre sengetøjet mere stift og krøllet.

Lufttør dit sengetøj

 • Lufttørring er generelt bedre for at undgå krøller. Hæng sengetøjet op så glat som muligt. Stræk eventuelt let i det for at rette folder ud.
 • Hæng sengetøjet op på en tørresnor eller et tørrestativ og sørg for, at det er helt udstrakt.

Strygning og dampning

Når det kommer til at undgå krøllet sengetøj, er både strygning og dampning effektive metoder. Der er dog fordele og ulemper ved begge metoder, og det afhænger af personlige præferencer og tidsrammer, hvad der fungerer bedst.

Brug af strygejern

Strygning er en traditionel metode til at fjerne folder og krøller fra sengetøj. Det kræver et strygejern og et strygebræt og kan tage lidt tid, men det er en effektiv metode til at opnå et glat og krølfrit resultat.

For at stryge sengetøj, skal man tage hensyn til materialet. Bomuld og hør kan normalt tåle høj varme, mens silke og syntetiske materialer kræver en lavere temperatur. Det er også vigtigt at bruge damp, da det hjælper med at blødgøre fibrene og gøre det nemmere at fjerne folder og krøller.

Dampning som et alternativ

Dampning er en alternativ metode til strygning, der kan være mere skånsom mod sengetøjet. Det kræver en dampstation eller en tøjdamper, og det er en hurtig og nem måde at opnå et glat resultat på.

Dampning fungerer ved at bruge varm damp til at blødgøre fibrene og fjerne folder og krøller. Det er velegnet til materialer som silke og syntetiske materialer, der normalt ikke tåler høj varme fra et strygejern.

Det er dog vigtigt at bemærke, at dampning ikke altid er lige så effektivt som strygning, og det kan være svært at opnå et helt glat resultat på sengetøj med dybe folder og krøller.

Uanset om man vælger at stryge eller dampe sit sengetøj, er det vigtigt at tage hensyn til materialet og følge anvisningerne på vaskeanvisningen. På den måde kan man undgå skader på sengetøjet og opnå et flot og krølfrit resultat.

Er dit sengetøj krøllet efter vask?

 • Selv hvis dit sengetøj er lidt krøllet efter vask, skal du ikke bekymre dig for meget. Vores kroppe fungerer som naturens bedste strygejern. Efter en dag eller to vil sengetøjet normalt glatte sig ud.

Bonus tips

 • Fold sengetøjet straks: Hvis du tørrer dit sengetøj i tørretumbleren, fold det straks når det er tørt for at minimere krøller.
 • Opbevaringsteknikker: For at undgå krøllet sengetøj, når det opbevares, er det en god idé at folde det korrekt. Først og fremmest skal du sørge for at folde det, så det er så jævnt som muligt. Derefter kan du folde det på en sådan måde, at det passer til størrelsen på det sted, hvor det skal opbevares. En anden måde at opbevare sengetøj på og undgå krøllet sengetøj er at rulle det i stedet for at folde det. På den måde kan du undgå folder, der kan føre til krøllet sengetøj.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor krøller mit sengetøj?

Der kan være mange årsager, men nogle af de hyppigste er følgende:

 1. Man vasker eller tørretumbler sammen med håndklæder, som har længere tørretid
 2. Overfyldt vaskemasking
 3. Ikke udstrakt ved tørring
 4. For hårdt vaskeprogram

Hvordan undgår man at sengetøj krøller i tørretumbleren?

For at undgå krøllet sengetøj i tørretumbleren, bør man fylde tørretumbleren til halvdelen af dens kapacitet og vælge en lav varmeindstilling. Man kan også tage sengetøjet ud af tørretumbleren, mens det stadig er lidt fugtigt, og hænge det op på en tørresnor eller tørrestativ for at undgå krøllet sengetøj.

Hvilken tørretumbler indstilling er bedst for at holde sengetøj glat?

For at holde sengetøjet glat, bør man vælge en tørretumbler indstilling med lav varme og undgå at overfylde tørretumbleren. Det er også en god idé at tage sengetøjet ud af tørretumbleren, mens det stadig er lidt fugtigt, og hænge det op på en tørresnor eller tørrestativ for at undgå krøllet sengetøj.

Hvor ofte skal sengetøj vaskes for at forhindre krølning?

Sengetøj krøller mest lige når det bliver lagt på sengen. Efter få nætter vil det være glattet ud, så meget som nu er muligt. Derfor er hyppigere vask ikke en løsning.

Hvilke materialer i sengetøj krøller mindst under vask og tørring?

Sengetøj lavet af materialer som bomuld, mikrofiber og satin krøller mindst under vask og tørring. Disse materialer er også åndbare og bløde, hvilket gør dem til gode valg for sengetøj.

Krøller sengetøj mindre med tiden?

Vær opmærksom på, at sengetøj i økologiske bomuldspercale vil krølle mindre, efterhånden som fibrene bliver mere bearbejdede gennem vask og brug.

Kurv

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Brug 650 DKK mere og få gratis fragt.
Der er ikke flere produkter tilgængelige for køb

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.