Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,7 på Trustpilot 30 dages returret

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,7 på Trustpilot 30 dages returret

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Du er 650 DKK fra gratis fragt

Vask af sengetøj: Hvor ofte og hvor mange grader?

Forestil dig følelsen af at glide ind under friskvasket sengetøj - blødt, rent og indbydende. I denne guide deler vi essentielle tips til, hvordan du vasker dit sengetøj optimalt, så du kan nyde denne følelse hver nat. Uanset om det drejer sig om at bevare farver og tekstur eller om at eliminere allergener, er den rigtige vaskemetode nøglen til langvarig komfort og hygiejne.

Hvor ofte bør jeg vaske sengetøj?

Du har måske oplevet at være i tvivl om, hvorvidt du bør vaske dit sengetøj, inden du tager det i brug første gang. Dette er vores klare anbefaling, da det vil forstærke produktets syninger og vævninger, mens form og farver bibeholdes bedst muligt.

Fordi sengetøj hører hjemme i sengen, hvor omgivelserne er fugtige og lune, anbefaler eksperter, at vi vasker hver 14. dag for at komme bakterier og husstøvmider til livs. Hvis hele familien skifter og vasker sengetøj så ofte som anbefalet, løber det op i meget vand - og ikke mindst meget tid, der bruges på vasketøj. De mange vaske efterlader et uhensigtsmæssigt stort CO2-aftryk både relateret til det høje forbrug af energi og vand.

Hyppigheden afhænger dog af flere faktorer, herunder personlige præferencer og individuelle behov. Hvis du har allergi eller astma, kan det være nødvendigt at vaske sengetøjet hyppigere for at minimere eksponeringen for allergener. Det samme gælder, hvis du har tendens til at svede meget om natten eller har hudproblemer. I disse tilfælde kan det være en god idé at vaske sengetøjet hver uge for at opretholde en ren og sund søvnoverflade.

Vi anbefaler derfor at gå efter kvalitets sengetøj i et materiale, som har åndbare materialer, der skaber et sundere sovemiljø. Det vil naturligt lede til mindre vask. Og mindre vask betyder også mindre slid på tekstilerne, hvorfor sengetøjets levetid forlænges.

Med et lavere energi- og vandforbrug sparret ved færre vaske samtidig med et mindre behov for at købe nyt sengetøj så ofte som ellers, tager du et bevidst valg, der både kommer dig selv og planeten til gode.

 

Hvor mange grader skal sengetøj vaskes på?

Den ideelle vasketemperatur for dit sengetøj afhænger af materialet. Generelt anbefales det at vaske sengetøj ved temperaturer mellem 40-60 grader for effektivt at fjerne bakterier og allergener.

Astma- og Allergiforbundet anbefalinger

Astma- og Allergiforbundet anbefaler en vasketemperatur på mindst 60 grader til hjem med allergikere for at dræbe husstøvmider effektivt.

Ved særligt beskidt sengetøj

For pletter eller meget snavset sengetøj, kan en vask på 60 grader være nødvendig. Tjek altid produktets vaskeanvisninger for at undgå skader, især for finere eller mere sarte stoffer.

Overvejelser til vask af økologisk bomuld

Generelt anbefales det at vaske økologisk sengetøj ved en temperatur på 40 grader. Denne temperatur er tilstrækkelig til effektivt at fjerne snavs og de fleste bakterier, mens den sikrer, at materialet ikke udsættes for varme, der kan forringe dets naturlige egenskaber og farver. Ved at følge denne anbefaling hjælper du med at beskytte stoffets blødhed og holdbarhed, hvilket er særligt vigtigt for økologiske tekstiler, der kan være mere modtagelige for slitage.

 

Andre gode råd, når du skal vaske dit sengetøj

  • Vask sengetøj separat: For at undgå overfyldning og sikre, at sæben distribueres jævnt.

  • Korrekt dosering af vaskemiddel: Undgå overdosering, da det kan gøre tekstilet stift og tilstoppe din maskine.

  • Lynlås og knapper: Husk at lukke alle lynlåse og knapper for at forhindre skader under vask.

Sengetøjet er et samlingssted for ubudne gæster

Vi tilbringer 7-9 timer hver nat i sengen, og i løbet af denne tid akkumuleres sved og døde hudceller, som tiltrækker bakterier og husstøvmider. Det er derfor vigtigt at holde både sengetøj og sengens omgivelser rene. Overvej at vaske dyner og puder mindst fire gange om året og udlufte dem regelmæssigt.

 

Opsummering

Ved at følge disse anbefalinger kan du sikre, at dit sengetøj forbliver frisk og rent, samtidig med at du tager hensyn til både miljøet og dit eget velvære. Læs mere om vores tanker vedrørende ansvarlighed her.

Kurv

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Brug 650 DKK mere og få gratis fragt.
Der er ikke flere produkter tilgængelige for køb

Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.