Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,8 på Trustpilot 30 dages returret

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,8 på Trustpilot 30 dages returret

Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Du er 650 DKK fra gratis fragt

Bedste sengetøj: Hvordan man vælger det rigtige sengetøj til en god nats søvn

Et af de vigtigste elementer i et godt sovemiljø er sengetøjet. Sengetøjet og det materiale, det er lavet af, har stor betydning for både din nattesøvn og levetiden af din dyne og pude.

Sengetøj fås i mange forskellige materialer, der alle har hver deres egenskaber. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilket materiale du skal vælge. Det handler nemlig ikke blot om at vælge pænt sengetøj til en fornuftig pris, men om at finde det bedste materiale til dine behov.

I dette indlæg får du et overblik over nogle af de bedste materialer til sengetøj, samt hvilke fordele og ulemper materialet har. På den måde bliver det lettere for dig at vælge det helt rigtige sengetøj til dine præferencer og behov. Læs med og find inspiration til dit næste sæt sengetøj her.

Key Takeaways

 • Sengetøjets materiale er vigtigt for en god nattesøvn og levetiden af din dyne og pude.
 • Bomuld, bomuldssatin og bambus er nogle af de bedste materialer til sengetøj.
 • Hver type materiale har forskellige egenskaber, der kan påvirke dit valg af sengetøj.

De bedste materialer til sengetøj

Bomuldssengetøj

Bomuldssengetøj er en af de mest populære sengetøjsmaterialer, og det er også et af de bedste. Det er lavet af plantefibre fra bomuldsplanten og er derfor et naturprodukt. Der findes forskellige arter af bomuldsplanter, og kvaliteten af bomuld kan variere fra art til art. Nogle bomuldsplanter er derfor bedre egnet til fremstilling af sengetøj end andre.

Sengetøj, som er lavet af 100% bomuld, er lavet af tynde, tætvævede garner, og det er et meget slidstærkt materiale. Bomuldssengetøj holder derfor længe. Samtidig er bomuld også fugtabsorberende, og det gør det nemmere for kroppen at ånde.

Bomuldssengetøj fås 100% økologisk, hvilket gør det til et oplagt valg, hvis du leder efter allergivenligt kvalitetssengetøj.

Fordele ved bomuld:

 • Blødt og slidstærkt
 • Fugtabsorberende
 • Fås 100% økologisk og allergivenligt

Bomuldssengetøj fås i mange forskellige vævninger. Her vil vi særligt fremhæve bomuldssatin og bomuldspercale.

Bomuldssatin:

Bomuldssatin er en speciel fremstillingsmetode af bomuldssengetøj. Materialet er stadig ofte fremstillet af 100% bomuld, men er vævet med en speciel teknik, der giver materialet en blank og glat overflade. Sengetøj i bomuldssatin er silkeblødt for huden og lækkert at ligge i. Det holder også godt på varmen og bevarer sin slidstyrke.

Bomuldspercale:

Bomuldspercale er en anden vævning til sengetøj i bomuld. Sengetøj i bomuldspercale er vævet med en tæt vævning af fine tråde, hvilket giver en blød, sprød overflade.

Bomuldspercale er ideelt for et sundt sovemiljø. Det er temperaturregulerende og hjælper derfor med at holde dig afkølet og leder hurtigt fugt væk fra kroppen. Det gør det til noget af det bedste sengetøj til varme sommernætter, hvor man let kommer til at svede om natten. Samtidig hjælper det med at holde dig lun, når vejret er køligt.

Se vores udvalg af sengetøj i bomuldspercale her.

Bambus sengetøj

Bambus er et af de mest populære materialer til sengetøj, og det er en god grund til det. Ligesom bomuld absorberer bambus sved og fugt, hvilket både hjælper med at holde dig tør gennem natten og forlænger levetiden af din dyne og pude.

Sengetøj i bambus er temperaturregulerende og hjælper med at køle dig ned om sommeren og holde dig lun om vinteren. Det gør det til et af de bedste materialer til sengetøj hele året rundt.

Fordele ved bambus:

 • Blødt
 • Temperaturregulerende
 • Fugtabsorberende

Hamp sengetøj

Sengetøj i hamp er meget lig sengetøj i bambus, da det også er utrolig fugtabsorberende og er derfor meget velegnet til dig, der har tendens til at svede om natten.

Den største forskel på hamp og bambus er slidstyrken. Hampfibre er nogle af de stærkeste fibre, man kan få, og sengetøj i hamp holder derfor længere end sengetøj i bambus. Det betyder også, at hampsengetøj er kraftigere end sengetøj i bambus, men det betyder ikke, at det ikke er blødt.

Fordele ved hamp:

 • Blødt
 • Kraftigt og slidstærkt
 • Fugtabsorberende

Inspiration: Sengetøj i 100% økologisk bomuld

Når du skal vælge det bedste sengetøj, er det en god idé at vælge sengetøj i 100% økologisk bomuld. Der er flere gode grunde til at vælge økologisk sengetøj, og vi vil i denne artikel præsentere dig for nogle af dem.

1. Åndbarhed

  Mange mennesker har problemer med nattesved. Det siger sig selv, at du sover bedre, når du ikke vågner midt om natten badet i sved – og her kan økologisk bomuld hjælpe dig på vej til en bedre nattesøvn.

  100% økologisk bomuld hjælper nemlig kroppen med at komme af med fugt om natten. Det er fremstillet af ubehandlede materialer, hvis fibre gør det nemmere for fugt at trænge ud gennem stoffet. På den måde hjælper økologisk bomuld kroppen med at ånde – og det giver dig en bedre nats søvn.

  2. Fremstilling

  Sengetøj i 100% økologisk bomuld er fremstillet uden brug af kemikalier, og det er derfor bedre for omgivelserne og din krop. Du kan altså trygt vaske sengetøjet uden at bekymre dig om at vaske kemikalier ud, som ender i grundvandet. Samtidig betyder det også, at du ikke er nødsaget til at vaske sengetøjet inden brug. Der er nemlig ingen rester af overskudskemikalier, som skal skylles ud, inden du kan sove i sengetøjet. Du kan altså tage dit økologiske sengetøj i brug med det samme.

  3. Miljøvenligt

  Når vi snakker om økologiske tekstiler, er det ikke ensbetydende med, at det er bæredygtigt. Dog siger man at dyrkningen af økologisk bomuld er mere miljøvenligt end konventionel bomuld. Bambus er også et materiale, som er godt for miljøet, da det kræver meget få vandressourcer at dyrke. Men når det kommer til fremstilling og forarbejdning, kræver bambus en proces, hvor der bruges skrappe kemikalier, der kan være skadelige for miljøet og ansatte, hvis ikke det forarbejdes med den rigtige metode. Produktionen udvikler sig dog hele tiden i den rigtige retning.

  4. Allergivenligt

  Sengetøj i 100% økologisk bomuld er også allergivenligt. Ved sengetøj, som er industrielt fremstillet af ikke-økologisk bomuld, der er sprøjtet og gødet, risikerer du at få en allergisk reaktion. 100% økologisk bomuld, derimod, er ikke behandlet med kemikalier, og derfor behøver du ikke at bekymre dig om at få en allergisk reaktion, når du sover i dit nye sengetøj.

  Som du kan se, er der mange gode grunde til at vælge sengetøj i 100% økologisk bomuld. Det er godt for både dig og miljøet, og det kan hjælpe dig på vej til en bedre nattesøvn.

   

  Ofte stillede spørgsmål

  Hvilket sengetøj er mest holdbart?

  Når det kommer til holdbarhed, er sengetøj af egyptisk bomuld kendt for at være en af ​​de mest holdbare muligheder. Mikrofiber er også både slidstærkt og budgetvenligt, men kvaliteten er ikke noget vi hverken kan anbefale eller stå inde for - særligt pga. det miljømæssige aspekt.

  Hvordan vælger man sengetøj, der føles blødt og behageligt?

  Behageligt er en følelse, hvilket er subjektivt. For at vælge sengetøj, der føles blødt, skal du først og fremmest overveje materialet. Sengetøj i bomuldssatin og bambus er kendt for at have en glat fornemmelse, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er mere blødt. Derimod kan sengetøj med en høj trådtæthed og god bomuldskvalitet også føles blødere og mere behageligt.

  Hvad kendetegner luksus sengetøj af egyptisk bomuld?

  Luksus sengetøj af egyptisk bomuld er kendt for sin høje kvalitet og holdbarhed. Det er lavet af lange bomuldsfibre, hvilket giver en blød og glat fornemmelse. Sengetøj af egyptisk bomuld har også en høj trådtæthed, hvilket giver det en mere luksuriøs følelse.

  Er Tencel sengetøj bedre for allergikere end andre typer?

  Tencel sengetøj er generelt bedre for allergikere end andre typer sengetøj. Det er lavet af naturlige træfibre og er derfor mere åndbart og mindre tilbøjelige til at tiltrække støvmider og andre allergener.

  Hvordan vedligeholder man silke sengetøj for at forlænge dets levetid?

  For at forlænge levetiden af silke sengetøj er det vigtigt at vaske det forsigtigt i koldt vand og bruge et mildt vaskemiddel. Undgå at tørre silke sengetøj i tørretumbleren, da varmen kan beskadige fibrene. I stedet skal du hænge det til tørre på en tørresnor eller en bøjle.

  Vi vil anbefale at kigge i dit sengetøjs vaskeanvisninger og/eller spørge der hvor du har købt det.

  Kurv

  Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Brug 650 DKK mere og få gratis fragt.
  Der er ikke flere produkter tilgængelige for køb

  Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.