Denne side har begrænset support til din browser. Vi anbefaler at skifte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,7 på Trustpilot 30 dages returret

Gratis fragt over 650 DKK ★★★★★ 4,7 på Trustpilot 30 dages returret

MORS DAG Spar 40% på dynebetræk nr. 2 med koden MORSDAG

Hvilket sengetøj er bedst?

Et af de vigtigste elementer i et godt sovemiljø er sengetøjet. Sengetøjet og det materiale, det er lavet af, har stor betydning for både din nattesøvn og levetiden af din dyne og pude. Derfor er det vigtigt at vælge det bedste sengetøj til netop dine behov.

Sengetøj fås i mange forskellige materialer, der alle har hver deres egenskaber. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilket materiale du skal vælge. Det handler nemlig ikke blot om at vælge pænt sengetøj til en fornuftig pris, men om at finde det bedste materiale til dine behov. Jo bedre materiale, desto bedre din nattesøvn – og jo bedre egenskaber, desto bedre holder din dyne og pude.

I dette indlæg får du et overblik over nogle af de bedste materialer til sengetøj samt deres forskellige egenskaber. På den måde bliver det lettere for dig at vælge det helt rigtige sengetøj til dine præferencer og behov. Læs med og find inspiration til dit næste sæt sengetøj her.

De bedste materialer til sengetøj

Bomuldssengetøj

100% bomuld er et af de mest populære materialer til sengetøj – og det er også et de bedste materialer til sengetøj. Bomuld er plantefibre: Det kommer fra bomuldsplanten og er altså et naturprodukt. Der findes mange arter af bomuldsplanter, og kvaliteten af bomuld kan variere fra art til art. Nogle bomuldsplanter er derfor bedre egnet til fremstilling af sengetøj end andre.

Stof, som er fremstillet af 100% bomuld, er lavet af tynde, tætvævede garner. Det er et meget slidstærkt materiale, og sengetøj lavet af bomuld holder derfor længe. Samtidig er bomuld også fugtabsorberende, og det gør det nemmere for kroppen at ånde.

Bomuldssengetøj fås 100% økologisk – det er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter allergivenligt kvalitetssengetøj.

Fordele ved bomuld:

 • Blødt og slidstærkt
 • Fugtabsorberende
 • Fås 100% økologisk og allergivenligt

Bomuldssengetøj fås i mange forskellige vævninger. Her vil vi særligt fremhæve bomuldssatin og bomuldspercale.

Bomuldssatin:

Når det kommer til mere luksuriøst sengetøj, er bomuldssatin et klassisk valg. Bomuldssatin er stadig fremstillet af 100% bomuld, men er vævet med en speciel væveteknik, der giver materialet en blank og glat overflade, samt fremhæver mønstre og farver i stoffet.

Sengetøj i bomuldssatin er silkeblødt for huden og lækkert at ligge i. Det holder også godt på varmen og bevarer sin slidstyrke.

Bomuldspercale:

Percale er efter vores mening en af de bedste vævninger til sengetøj i bomuld. Sengetøj i bomuldspercale er vævet med en tæt vævning af fine tråde. Det har en høj slidstyrke og en blød, sprød overflade.

Bomuldspercale er ideelt for et sundt sovemiljø. Det er temperaturregulerende og hjælper derfor med at holde dig afkølet og leder hurtigt fugt væk fra kroppen. Det gør det til noget af det bedste sengetøj til varme sommernætter, hvor man let kommer til at svede om natten. Samtidig hjælper det med at holde dig lun, når vejret er køligt – du kan altså fortsat nyde dit sengetøj, når vinteren nærmer sig.

Se vores udvalg af sengetøj i bomuldspercale her.

Bambus sengetøj

Bambus er et af de mest populære materialer til sengetøj – og med god grund. Ligesom bomuld absorberer bambus sved og fugt, hvilket både hjælper med at holde dig tør gennem natten og hjælper med at forlænge levetiden af din dyne og pude.

Sengetøj i bambus er temperaturregulerende. Det betyder, at det både hjælper med at køle dig ned om sommeren og holde dig lun om vinteren – det er altså et af de bedste materialer til sengetøj hele året rundt.

Fordele ved bambus:

 • Blødt
 • Temperaturregulerende
 • Fugtabsorberende

Hamp sengetøj

Sengetøj i hamp minder på mange måder om sengetøj i bambus. Det er utrolig fugtabsorberende og er derfor meget velegnet, hvis du har tendens til at svede om natten.

Den største forskel på hamp og bambus er slidstyrken. Hampfibre er nogle af de stærkeste fibre, du kan få, og sengetøj i hamp holder derfor længere end sengetøj i bambus. Det betyder også, at hampsengetøj er kraftigere end sengetøj i bambus – men det betyder ikke, at det ikke er blødt.

Fordele ved hamp:

 • Blødt
 • Kraftigt og slidstærkt
 • Fugtabsorberende

 

Inspiration: Sengetøj i 100% økologisk bomuld

Når du skal vælge det bedste sengetøj, kan det godt betale sig at gå efter økologisk bomuld. Det er der flere årsager til:

1. Åndbarhed

  Mange mennesker har problemer med nattesved. Det siger sig selv, at du sover bedre, når du ikke vågner midt om natten badet i sved – og her kan økologisk bomuld hjælpe dig på vej til en bedre nattesøvn.

  100% økologisk bomuld hjælper nemlig kroppen med at komme af med fugt om natten. Det er fremstillet af ubehandlede materialer, hvis fibre gør det nemmere for fugt at trænge ud gennem stoffet. På den måde hjælper økologisk bomuld kroppen med at ånde – og det giver dig en bedre nats søvn.

  2. Fremstilling

  Sengetøj i 100% økologisk bomuld er fremstillet uden brug af kemikalier, og det er derfor bedre for omgivelserne og din krop. Du kan altså trygt vaske sengetøjet uden at bekymre dig om at vaske kemikalier ud, som ender i grundvandet.

  Samtidig betyder det også, at du ikke er nødsaget til at vaske sengetøjet inden brug. Der er nemlig ingen rester af overskudskemikalier, som skal skylles ud, inden du kan sove i sengetøjet. Du kan altså tage dit økologiske sengetøj i brug med det samme.

  Men er økologisk bomuld overhovedet miljøvenligt? Når vi snakker om økologiske tekstiler, er det ikke ensbetydende med, at det er bæredygtigt. Dog siger man at dyrkningen af økologisk bomuld er mere miljøvenligt end konventionel bomuld. Bambus er dog det materiale, som de fleste forbinder med kvaliteter, der er gode for vores planet. Det er på sin vis korrekt hvis man snakker dyrkning, da det kræver meget få vandressourcer at dyrke bambus. Snakken er dog en helt anden, hvis man snakker fremstilling og forarbejdning. Bambus er en meget hård plante, som er nødt til at blødgøres, for at kunne forarbejdes til tekstil. Denne proces kræver meget skrappe kemikalier, der kan være skadelige for miljøet og ansatte, hvis ikke det forarbejdet med den rigtige metode. Produktionen udvikler sig dog hele tiden i den rigtige retning. Læs mere om forskellen på bambus og bomuld her.

  3. Allergivenligt

  Sidst, men absolut ikke mindst, er økologisk bomuldssengetøj allergivenligt. Ved sengetøj, som er industrielt fremstillet af ikke-økologisk bomuld, der er sprøjtet og gødet, risikerer du at få en allergisk reaktion.

  100% økologisk bomuld, derimod, er ikke behandlet med kemikalier, og derfor behøver du ikke at bekymre dig om at få en allergisk reaktion, når du sover i dit nye sengetøj.

   

  Kurv

  Tillykke! Din ordre kvalificerer til gratis forsendelse Brug 650 DKK mere og få gratis fragt.
  Der er ikke flere produkter tilgængelige for køb

  Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.